Nojeva barka

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Nojeva barka

Počalji od Vedrana taj Pet Apr 30, 2010 8:05 am

Pronađena Nojeva barka?!

Istraživači na planini Ararat pronašli drveni "brod" za koji veruju da je Nojeva barka.


Tim evanđelista istraživača pronašao je "građevinu" za koju "99.9 odsto" veruju da je dokaz biblijske priče o "Potopu", tačnije Nojevu barku, na obroncima planine Ararat u Turskoj.

Evanđelisti - hrišćanski fundamentalisti koji veruju u "doslovnu istinu dobre knjige", krenuli su u potragu za barkom zahvaljujući kojoj je sav živi svet "preživeo božiji gnev". Na obronku planine Ararat, tim od šesnaest istraživača je, ispod naslaga vulkanskog pepela, snega i leda, pronašao drvenu konstrukciju za koju veruje da je Nojeva barka.

"Barka" se sastoji od sedam pregrada napravljenih od drveta. "Nismo sto odsto sigurni da smo pronašli Nojevu barku, ali 99.9 odsto jesmo", rekao je vođa tima Jeung Ving.

Nojeva barka je, po Bibliji, bila dugačka oko 140m, i napravljena u potpunosti od drveta, u periodu ranog Bronzanog doba, sa primitivnim alatkama. Održavan je na okupu pomoću devedeset čeličnih obruča.


Slike za koje su britanski stručnjaci već rekli da ne dokazuju "ništa", možete pogledati http://www.dailymail.co.uk/news/worldnew...urkey.html
avatar
Vedrana
Moderator
Moderator

Ženski
Datum upisa : 28.02.2009

http://<a href="http://xtratvision.forumxpress.net/forum

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu